Demirhan Bakliyat

Etli Nohut Yahni

Etli Nohut Yahni


Malzemeler :

1.5 su bardağı Demirhan nohut (haşlanmış)
Yarım kg kuzu eti
12 arpacık soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı biber salçası
Sıcak su
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber


Hazırlanışı

Arpacık soğanların kabuğunu soyun. Soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Etleri kleyip suyu çekene kadar pişirin. Salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurun daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar haşlayın. Etler yumuşayınca haşlanmış nohutları üzerine ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ilave edin. Üzerine kırmızı toz biber ve karabiber serpin. Sıcak servis yapın.