Demirhan Bakliyat

Biber Dolması

Biber Dolması


Malzemeler :
1 kg. dolmalık biber
2 kahve fincanı Demirhan pirinç
350 gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy soğan
1 demet maydanoz
2 orta boy domates
2 tatlı kaşığı salça
3 diş sarımsak
2 çay bardağı sıvı yağ
karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı (veya margarin)
tuz

Hazırlanışı:

Biberlerin sap kısımlarını bir bıçak yardımıyle keselim. Çekirdek yataklarını çıkaralım. Kolay pişmelerini sağlamak için biberlerin alt kısımına bıçakla küçük bir delik açalım.Geniş bir kaba sıvıyağı alalım.

Küçük küçük doğradığımız soğanı, Demirhan pirinci, kıymayı, ince doğranmış domatesi, tereyağını veya margarini, 1 tatlı kaşığı salçayı, küçük doğranmış sarmısakları, tuz ve karabiberi ilave edelim. Tüm malzemeler özleşene dek yoğuralım. Hazırladığımız bu içi, biberlerin içine dolduralım.Biberlerin ağız kısmına domateslerden kestiğimiz kapakları yerleştirelim.

Geniş bir tencereye biberleri dizelim. Kalan salçayı sıcak su ile karıştırarak tencereye ilave edelim (suyun biberlerin yarısı geçmeyecek seviyede olması gerekir). Biberleri kısık ateşte pişirelim. Ilındıktan sınra servis yapalım.