Demirhan Bakliyat

Nohutlu Dana Yahni

Nohutlu Dana Yahni


Malzemeler

750 gr dana kuşbaşı
6 kiraz domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
2 çorba kaşığı küp doğranmış sarı ve kırmızı dolmalık biber
10 arpacık soğan
1 soğan
4 diş sarımsak
100 gr tere
1.5 su bardağı sıcak su
2 taze soğan sapı
Bir kaç dere otu dalı

Hazırlanışı

Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Arpacık soğanları soyun. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın.
Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın. Et, soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin. Et suyunu salıp çekince unu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin. Arpacık soğanları ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Nohut ve biberleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın.
Taze soğan saplarını doğrayın. Yahniyi servis tabağına alın. Üzerine dereotu ile taze soğan saplarını serpiştirip sıcak servis yapın.