Demirhan Bakliyat

Güveçte Kuru Fasulye

Güveçte Kuru Fasulye


Malzemeler

2 su bardağı Demirhan kuru fasulye
300 gr kemikli kuzu eti
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 soğan
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 sivri biber
Tuz
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı

Kuru fasulyeyi 1 gece suda bekletin, ertesi gün bol suyla yıkayın ve hafifçe haşlayın. Eti 2 su bardağı su ile pişirin, suyunu ayırın. Tereyağını güveçte eritin. Küp doğranmış soğanları ekleyin. Salçayı da ekleyip hafif kavurun. Domatesleri küp doğrayıp ekleyin. Haşlanmış fasulyeleri ilave edin. Et suyunu ekleyin. Kemiklerden ayıklanmış eti, sivri biberi, tuzu ve pul biberi de ilave edin. Güvecin kapağını kapatarak 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.