Demirhan Bakliyat

Perde Pilavı

Perde Pilavı


Malzemeler

2 su bardağı Demirhan baldo pirinç
30 gr tereyağı
1 soğan
40 gr Antep fıstığı
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı yenibahar
3 su bardağı su
Tuz


Hamuru için

1 yumurta
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
2.5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
10~15 badem içi

Perde pilavı hazırlanışı

Demirhan Pirinçleri tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Antep fıstığını tereyağında kavurun ve ince doğranmış soğanları ilave edin. Kuş üzümlerini suda 5 dakika bekletin. Pirinci ekleyin. Baharatlar, kuş üzümü ve suyu ilave edip pişirin. Yumurta, tuz ve yoğurdu büyük bir kasede çatalla çırpın. Unu ilave ederek yoğurun. 30 dakika dinlendirdiğiniz hamuru bir merdane yardımıyla 30 cm çapında açın. Isıya dayanıklı bir kalıbı tereyağı ile yağlayın. Kalıbın tabanına bademleri sırasıyla dizin. Hamuru bademlerin üzerine kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Pilavı ekleyin ve hamuru kapak olarak pilavın üzerine örtün. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üst kısmı kızarınca fırından çıkarın ve bir fırın tepsisine ters çevirin. Yeniden yumurta sarısı sürerek kızarmayan kısımlarını pişirin. Sıcak servis yapın.