Demirhan Bakliyat

Bulgurlu Yaprak Sarması

Bulgurlu Yaprak Sarması


Malzeme

500 gr taze asma yaprağı
1.5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz

İç malzeme:
2 su bardağı Demirhan bulgur
3 soğan
1 domates
2 taze soğan
Yarım demet dereotu
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kuşüzümü dolmalık fıstık
1'er çay kaşığı nane ve karabiber
1 çay kaşığı tozşeker
2 su bardağı sıcak su
Tuz
karabiber

Hazırlanışı

Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanları kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin. Domatesi ilave edip birkaç dakika kavurun. Bulgur, taze soğan, dereotu, kuşüzümü, dolmalık fıstık, nane, karabiber, yenibahar, tozşeker, 1 tutam tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.
Yaprakların üzerine iç malzemeden yerleştirip sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizip 1.5 bardak sıcak su, 2 kaşık zeytinyağı, limon suyu, tozşeker ve tuzu ekleyin. Sarmaların üzerine büyük bir porselen takapatın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.