Demirhan Bakliyat

Lezzetli bir pilavın yolu, doğru pişirmekten geçer.

Lezzetli bir pilavın yolu, doğru pişirmekten geçer.


Pişirmek, tencere seçiminden yağ seçimine kadar bir çok kararı kapsıyor. Pilav tenceresi diye satılan alçak ve yayık tencerelerde pilav yapmak, her zaman çok daha doğru sonuçlar doğurur. Daha çok pirinç, yüzeydeki ısıya maruz kalır ve çok daha iyi pişerler.

Pilav, tabii ki tereyağlı çok daha lezzetli olur ama tereyağı ısıya dayanıklı bir yağ olmadığından kavurma aşamasını bir miktar zeytinyağ ile yapıp, kavrulma işlemi bittikten sonra tereyağı eklemek pilavınızın hem rengini hem de lezzetini olumlu yönde etkiler.

Pişirme aşamasında ki son hile ise, kaynar suyu ekledikten hemen sonra eklenecek bir kaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı kadar şeker. Limon pirinçlerin beyaz kalmasını sağlarken, şeker ise pilavı çok daha lezzetli kılar.