Demirhan Bakliyat

Kuşbaşı Etli Pilav

Kuşbaşı Etli Pilav


Malzemeler:

1 soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
200 g kuşbaşı kuzu eti
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı Demirhan pirinç
2 havuç
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3 su bardağı et suyu

Üzeri için
Taze kekik

Yapılışı:

Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında, rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun. Kuşbaşı kuzu etleri ve salçaları ilave edip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.


Demirhan Pirinç, jülyen doğradığınız havuç, tuz ve baharatları ilave edin. Demirhan Pirinçler şe a aşmaya başlayıncaya kadar kavurun. Sıcak et suyunu ekleyin ve pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak dinlenmeye bırakın. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.