Demirhan Bakliyat

Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav


Malzemeler  

Yarım su bardağı Demirhan nohut
2 su bardağı Demirhan pirinç
3 su bardağı su
3 çorba kaşığı margarin
Tuz
karabiber
kırmızı tozbiber

Hazırlanışı

Nohutu bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.
Margarini tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun. 3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp birkaç dakika dinlendirin. Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın. Karabiber ve kırmızı tozbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.