Demirhan Bakliyat

Pastırmalı Kuru Fasulye

Pastırmalı Kuru Fasulye


Malzemeler

2 su bardağı Demirhan kuru fasulye
3 soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
3 domates
2 sivri biber
1 dolmalık sarı biber
1 dolmalık kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz

Üzeri için

7~8 dilim pastırma
Taze kekik

Hazırlanışı
Bir gece suda beklettiğiniz fasulyeleri bir tencere alın. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin ve hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız domates, ince doğradığınız sivri biberler, küp doğradığınız renkli biberler, salçalar ve haşlayıp süzdüğünüz kuru fasulyeyi ilave edip tuz ile tatlandırın. Bir su bardağı kadar sıcak su ilave edin ve fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. İri doğradığınız pastırmaları ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7-8 dakika pişirin. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapın.